Knaagdier

KNAAGDIER

Voor alle knaagdieren hebben wij verschillende kooien, speelgoed, drinkflesjes, voerbakjes en dergelijke. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan voer en lekkernijen. Voor alle knaagdieren zijn er ook de juiste bodembedekkers te verkrijgen.

Verschillende leefgebieden
Knaagdieren komen op alle continenten in de wereld voor, in verschillende leefgebieden.
Ze kunnen zowel in bomen, onder de grond als in zoetwater leven. Bijna veertig procent van alle zoogdiersoorten behoort tot de familie van de knaagdieren, daarmee zijn ze de grootste orde der zoogdieren.

Gebit
Een knaagdier wordt gekenmerkt door zijn bijzondere gebit dat vier grote, op beitels lijkende snijtanden bevat waarvan twee in de boven- en twee in de onderkaak. Aan de voorkant hebben de tanden een harde emaille-laag en ze groeien het hele leven lang door. Doordat de tanden tijdens het knagen over elkaar heen bewegen, slijten ze af en blijven ze tegelijkertijd scherp. 

Actief
De meeste knaagdieren zijn actief in de schemering en de nacht, maar toch zijn er ook soorten die juist overdag actief zijn. Sommige soorten, de soorten die in koude gebieden leven, houden gedurende de winter een winterslaap.
Andere soorten leggen een voedselvoorraad aan, zodat ze in de winter genoeg te eten hebben. Er zijn zelfs soorten die in de winter naar warmere oorden trekken, zoals bijvoorbeeld de lemming.

Zaden
De meeste knaagdieren zijn planteneters en dus herbivoren, maar er zijn insectenetende en omnivore soorten. Over het algemeen kan gesteld worden dat knaagdieren leven van zaden.

We verkopen de volgende merken:

Deli Nature

puik greenline

Witte molen

Hopefarm

Supreme

Esve
Powered by webXpress