Rat

RAT

Ratten zijn de leukste knaagdieren om te houden. Ze zijn zeer intelligent en hechten zich aan mensen. Ze geven veel liefde en willen dat ook graag krijgen.

Voor kinderen zijn ratten ook heel leuk, al is bij kleinere kinderen ( jonger dan 12) toch te adviseren om mannen te nemen. Deze zijn rustiger dan vrouwtjes en net zo lief. Ze zullen meer bij de kinderen op schoot blijven zitten terwijl vrouwtjes graag op ontdekkingstocht uitgaan.

Kameraadje
D
e tamme rat is inmiddels een geliefd en intelligent huisdier, een gezellig huisdier en een kameraadje voor kinderen, tieners en volwassenen!
Een rat is een heel sociaal dier. Het is voor een rat het beste om hem vanaf jonge leeftijd op te laten groeien met een maatje of met een groep ratten van hetzelfde geslacht en leeftijd.


Huisvesting
Om te beginnen moet gezegd worden dat ratten flink wat ruimte nodig hebben.
Als minimum voor 2 ratten wordt nogal eens de norm van 80lx40dx40h cm gehanteerd.

Ruimte
De rat moet in ieder geval ook rechtop kunnen staan. Als de ratten veel in hun kooi zitten moet die uiteraard groter zijn dan wanneer ze regelmatig vrij mogen rondlopen. Je zou kunnen stellen: koop of maak je kooi zo groot als je je kunt veroorloven, je ratten zullen dankbaar gebruik maken van de ruimte.

Klimmen
Ratten klimmen graag en houden van lekkere plekjes om te slapen, ook daarmee moet rekening gehouden worden. Verschillende hokken of kooien zijn te gebruiken of te maken om je ratten in onder te brengen. Traliekooien hebben de voorkeur, maar ook een glazen verblijf, bijvoorbeeld een groot aquarium, kan geschikt zijn.


Powered by webXpress