Slang

Slangen

Slang als huisdier
Steeds meer mensen kiezen voor de slang als huisdier. Maar is de slang er wel geschikt voor, en vooral welke slang? En waar moet je allemaal op letten als je er één hebt?

3000 soorten
Over de hele wereld leven ongeveer 3000 soorten slangen. Het merendeel hiervan is niet geschikt om als huisdier te houden. De slang is niet gedomesticeerd zoals een hond of een kat, maar een wild dier.

Verantwoordelijkheid
Voordat je dit doet, moet je je goed realiseren dat het veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Het is heel iets anders dan het verzorgen van een goudvis. De meeste slangen kunnen aardig tam worden, maar natuurlijk moet je altijd op blijven passen. In de ochtend zijn ze het meest rustig en kun je ze het beste hanteren.

Veilig
Veiligheid staat voorop: zorg er dus voor dat je slang niet in de buurt van scherpe voorwerpen en elektriciteitdraden staat. Om brandwonden te voorkomen is het belangrijk dat de warmtebron zo is afgesteld dat je slang zich er niet aan kan branden. Verlichting en warmte moeten met behulp van een tijdklok afgesteld worden voor een zo natuurlijk mogelijk dag- en nachtritme.

Voedsel
Ieder soort heeft weer een ander menu. Laat je hierover goed voorlichten.

Bijten
Bij normale omgang wennen slangen vrij snel in gevangenschap en zullen zij niet zo snel bijten. Gebeurt dit toch, dan zal de beet ongeveer hetzelfde aanvoelen als wanneer je in een cactus knijpt. Met een beet van een gifslang moet je natuurlijk meteen naar de dokter. Je voorkomt een beet door je slang zo min mogelijk vast te pakken.

Let op
Een slang houden doe je niet zomaar. Je moet er tijd en geld insteken en je goed laten voorlichten over wat er allemaal bij komt kijken. Het houden van een slang moet je zien als een hobby waar je iedere dag mee bezig bent.De Boa ConstrictorDe Python RegiusDe Rattenslang

 

De Haakneusslang


Powered by webXpress